Op vrijdagmiddag 23 april wordt een nieuwe recreatiekaart van Nationaal Landschap Middag-Humsterland gepresenteerd in het kader van het themajaar “Ode aan het Landschap”. Het is een handzame overzichtskaart  op A3-formaat, bedoeld om bezoekers aan Middag-Humsterland wegwijs te maken in het gebied. Op de kaart staat informatie over het Nationale Landschap, dat tot de oudste cultuurlandschappen van Nederland behoort. Bovendien zijn alle toeristische adressen vermeld, variërend van B&B tot restaurant, van kerk tot borg, van museum tot wellness en van manege tot bootverhuur. Er is veel werk verricht om de kaart tot stand te brengen door leden van de Werkgroep Regiomarketing Middag-Humsterland met ondersteuning van medewerkers van de Gemeente Westerkwartier. De kaart wordt op 23 april door Lex van Wijngaarden, voorzitter van de Werkgroep, overhandigd aan wethouder Elly Pastoor, die recreatie en toerisme in haar portefeuille heeft.

De kaart zal vanaf begin mei beschikbaar zijn bij de toeristische adressen in en rond Middag-Humsterland. Een digitale versie van de kaart is in te zien in bijgaand pdf-document: Kaartbeeld Middag Humsterland