Woensdagochtend 23 juni jl. knipte Mirjam Wulfse, gedeputeerde van de provincie Groningen, op het terras van het Groninger Museum het lintje door en opende zo de e-bikeroutes ‘In het spoor van De Ploeg’! Projectleider Lenny Bulthuis trapte samen met Ellen Kiewiet, theatermaakster, zangeres en adviseur bij de gemeente Eemsdelta, de eerste kilometers weg via Nederlands grootste e-bikeroutenetwerk. Zij volgden het spoor van kunstenaars De Ploeg door Stad en Ommeland.

De drie routes door Noord-Groningen variëren van ruim 50 km tot een meerdaagse tocht van 165 km lang en gaan deels ook door Middag-Humsterland. Het werk van de Ploegkunstenaars is kleurrijk, net als het Groninger landschap. Met het rood van boerderijen en borgen, het geel van wuivend graan en het blauw van de lucht en het water. Je komt langs plekken die de Ploegschilders inspireerden en dierbaar waren en komt van alles over de Ploegers te weten.

Voor meer informatie: www.inhetspoorvandeploeg.nl