Alauda pianotrio in Fransum

Een muzikale middag in het kerkje van Fransum. Op het programma staan werken van o.a. Loeillet, Beethoven, Donizetti en Glinka

Hans-Erik Dijkstra is een veelgevraagd begeleider van zangsolisten, koren en instrumentalisten, o.a. als correpetitor bij het Haags Conservatorium. Daarnaast treedt hij als pianosolist op, o.a. in de pianoconcerten van Beethoven met het Scarbo Pianistencollectief. Naast zijn drukke docentenpraktijk is Hans-Erik ook componist: onlangs werd zijn komische opera “Reintje de Vos” met veel succes uitgevoerd.

Hans Rijkmans raakte al vroeg vertrouwd met de kamermuziek. Hij had les van Bouw Lemkes en speelde bij de Amsterdamse Bachsolisten en als remplacant o.a. in het Nederlands Kamerorkest het het Vlaams Radio Orkest. Hij maakte een tournee door Japan met een baroktrio bestaande uit barokviool, theorbe en viola da gamba en gaf lessen en concerten in Ulan Batar, Mongolië. Ook als pianobegeleider is Hans actief en bespeelt bij gelegenheid de viola d’amore. Onlangs was Hans Rijkmans in Fransum te horen tijdens de “cousinade” van de familie Rijkmans

Fred Pot was jarenlang verbonden aan het Koninklijk Concertgebouw Orkest als plaatsvervangend solocellist en als solocellist aan het Concertgebouw Kamerorkest. Verder maakte hij deel uit van het Concertgebouw Pianokwartet, het Dubinsky Trio en het Nederlands Cellokwartet. Aan het Conservatorium van Den Haag was hij hoofdvakdocent cello en sinds 1995 geeft hij jaarlijks masterclasses en concerten in Brazilië.

De toegang is gratis. Na het concert staat een vioolkist bij de uitgang waar u een bijdrage als blijk van waardering in kunt doen.

Kerkje Fransum, Fransumerweg 4, Den Ham

The event is finished.