IOVIVAT speelt “DE MOORD OP ROGER ACKROYD”

Agatha Christie (1890-1976) wordt vaak de ‘koningin van de misdaad’ genoemd. De moord op Roger Ackroyd behoort tot de beste misdaadroman ooit geschreven.

Het dorp King’s Abbot wordt opgeschrikt door twee plotselinge sterfgevallen: de dood van de mooie mevrouw Ferrars en de moord op de rijkste man van het dorp, Roger Ackroyd. Direct komen er allerlei verhalen los. Al het geroddel, maar ook de feiten die de politie ontdekt, worden door de dorpsarts nauwkeurig verzameld en opgetekend. Maar voor de oplossing van het raadsel zorgt een man die nog maar net in het dorp woont: Hercule Poirot!

Het verhaal speelt zich af in een Engelse plattelandsgemeenschap, met duidelijk herkenbare, bijna archetypische personages als de huisarts en haar inwonende moeder; een rijke industrieel en zijn stiefzoon en inwonende schoonzuster met haar dochter; natuurlijk een butler en het keuken- en huispersoneel; een aantal notabelen uit het dorp; twee inspecteurs van politie en de bekende detectivefiguur Hercule Poirot.

Wanneer: Zaterdag 17 & Zondag 18 september, 11:00 uur en 15:00 uur
Zaterdag 24 & Zondag 25 september, 11:00 uur en 15:00 uur
Waar: Aduarderzijl, ‘t Waarhuis
Kosten: €15,00

Meer informatie en kaartverkoop via: www.iovivat.info

Gastheer/gastvrouw: Wouter de Koning en Rika Dijkstra, locatie ’t Waarhuis Aduarderzijl

Belangrijke mededeling: Openluchtvoorstelling, houd rekening met de weersomstandigheden. Paraplu’s niet toegestaan.

 

The event is finished.