Tussen kunst en camera’s (Museum Wierdeland)

Fotocamera’s worden vaak gebruikt om dierbare en bijzondere momenten vast te leggen. Dat gebeurde 100 jaar geleden tijdens de opgravingen in Ezinge, zoals te zien is in de huidige tentoonstelling ‘Kiek’, en dat gebeurt nu nog steeds. We fotograferen nu alleen steeds vaker met onze telefoon en de camera’s blijven werkeloos thuis liggen. Zeker als het gaat om oudere, analoge camera’s.

Heb je nog zo’n oude camera liggen en vraag je je af of deze nog werkt? Wil je graag weten of de camera nog enige waarde heeft? Wil je weten of er nog een filmpje in achtergebleven is, hoe je het eruit haalt en of er nog iets op staat?

Stof dan de boel af en kom zondag 24 april met je camera en eventueel toebehoren naar Museum Wierdenland. Die dag zijn er verschillende deskundigen aanwezig die je vragen over het toestel kunnen beantwoorden en misschien zelfs de waarde ervan kunnen bepalen. In de donkere kamer kan er veilig in de camera gekeken worden en misschien kan dat achtergebleven filmpje zelfs nog ontwikkeld worden.
Heb je nog foto’s die met dat toestel gemaakt zijn? Nog leuker! Neem ook die mee, we horen graag de verhalen achter de camera’s en foto’s.

Camera’s die je niet langer werkeloos thuis wilt laten liggen maar waar je zelf niets meer mee doet mag je bij ons achter laten. Ze worden gedoneerd aan de opleiding Fotografie van het Noorderpoort, waar studenten er mee leren werken.

Museum Wierdenland / Ezinge: zondag 24 april, 12:00 – 16:00.

Voor meer informatie: https://wierdenland.nl/actuele_agenda.html

The event is finished.