Bachs Boerencantatie (Jacobskerk Feerwerd)

Onze provincie telt vele prachtige, vaak eeuwenoude kerken. Het is een bijzondere belevenis om op die plekken te genieten van zowel de allerbeste singer-songwriters als van prachtige klassieke muziek. Stichting Oude Groninger Kerken en SPOT Groningen organiseren nogmaals ODE.

Johann Sebastian Bach kennen we van zijn grote, religieuze werken, maar in zijn humoristische Boerencantate slaat hij een heel andere toon aan. In deze humoristische mini-opera nemen twee zangers, een accordeonist en een cellist je mee naar het boerenleven van drie eeuwen terug. Vrolijk, lichtvoetig, gezongen in de Nederlandse vertaling van Carel Alphenaar en muzikaal van het amper te evenaren niveau dat je van Bach gewend bent.

Sopraan Klaartje van Veldhoven bracht samen met drie musici deBoerencantate eerder met veel succes (vijf sterren in NRC!) op boerenerven en in stallen. Want zo’n werk hoort eigenlijk niet thuis in een deftige concertzaalsfeer. Tijdens ODE vormen de sfeervolle kerken op het Groningse platteland het perfecte decor. Met Klaartje van Veldhoven (sopraan), Mattijs van de Woerd (bariton), Renée Bekkers (accordeon) en Doris Hochscheid (cello)

Waar: Valgeweg 3, Feerwerd
Tijd: 15.00 uur
Prijs: € 20,- (reserveren verplicht)

Tickets kun je bestellen via deze link https://www.spotgroningen.nl/nieuws/tweede-editie-ode-van-start/

The event is finished.