Jeangu Macrooy in kerk Niehove

Onze provincie telt vele prachtige, soms eeuwenoude kerken. Tijdens ODE, een initiatief van Stichting Oude Groninger Kerken en SPOT Groningen, vormen ze het decor voor een reeks sfeervolle concerten. Op vrijdag 8 april speelt singer-songwriter Jeangu Macrooy zijn fraaie liedjes in de uit de dertiende eeuw stammende kerk in Niehove. 

Jeangu Macrooy vergaarde internationale roem toen hij in 2020 met het prachtige Grow mee zou doen aan het Eurovisie Songfestival. Helaas werd de competitie uitgesteld. Vorig jaar kreeg de zanger een herkansing met Birth Of A New Age. Maar ook daarvoor wisten we al dat Jeangu de beste soulzanger van Nederland is. Debuutalbum High On You (2017) werd genomineerd voor een Edison Pop, met opvolger Horizon – een heerlijke mix van soul, pop en een vleugje gospel – vestigde hij zich in 2019 definitief aan de top.

Op dit moment werkt Jeangu aan zijn derde studioalbum. De eerste twee singles, A Little Greener, uitgeroepen tot Topsong op NPO Radio 2, en Worship beloven wat dat betreft veel goeds. Begin april maakt hij een rondje langs drie Groningse kerken en kun je zijn songs in sfeervolle, intieme setting ervaren.

Locatie: Kerk Niehove, Kerkstraat 1, Niehove

Tijd: 8 april 2022  –  20.00 uur

Entree: € 15,00

Reserveren via: https://www.spotgroningen.nl/programma/jeangu-macrooy-3/

The event is finished.