De Dag van het Wad is op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2019. In het hele Nederlandse Waddengebied, zowel op de eilanden als het vaste land, is er een grote verscheidenheid aan activiteiten.

Binnen het waddengebied neemt Middag-Humsterland een bijzondere plaats in. Het is een open, oud wierdenlandschap en al meer dan 2500 jaar in gebruik. Een open landschap met een onovertroffen schoonheid waarin het oorspronkelijk Waddenzeelandschap duidelijk herkenbaar is in de laagtes in het landschap, in de diepen en de sloten. Op zaterdag en zondag 29 en 30 juni bieden wij een busrit aan langs de drie bezoekerscentra; het Kloostermuseum van Aduard, het Wierdenmuseum van Ezinge en het dorpscentrum van Niehove. Deze vertellen samen het volledige verhaal van Middag-Humsterland, onder leiding van Ben
Westerink, bij uitstek een kenner van het gebied.

De busrit start om 13.00 vanaf station Zuidhorn alwaar ook ruime parkeergelegenheid aanwezig is. U vindt de bus voor het gemeentehuis van Zuidhorn. De bustocht duurt 3,5 uur. Om 16.30 wordt u weer bij station Zuidhorn afgezet.

Let op: het aantal plaatsen voor deze bustour is beperkt, dus reserveren is
noodzakelijk!

Klik hier voor meer informatie


Foto: Lex van Wijngaarden