Recreatie & Toerisme

Actief genieten in het Middag-Humsterland of de daarin gelegen natuurgebieden kan op vele manieren. U kunt er heel wat kilometers afleggen, want er zijn uitstekende wandel- en fietspaden en prachtige routes. U gaat door het weidse landschap met slingerende waterlopen, geulen en dijkjes. U kunt mijlenver zien. Ontdek de cultuurhistorie in het landschap en de karakteristieke wierdendorpen met middeleeuwse kerkjes.

In Middag-Humsterland liggen diverse kleine, schilderachtige dorpen, zoals Ezinge, Feerwerd, Garnwerd, Oldehove, Niehove en Saaksum. Niehove is in 2019 uitgeroepen tot het mooiste dorp van Nederland.

Het toerisme in Middag-Humsterland is kleinschalig, passend bij het landschap: veel B&B’s, kleine campings en gezellige dorpsherbergen en bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn.

Voor meer toeristische informatie over Middag-Humsterland (en de Gemeente Westerkwartier waartoe Middag-Humsterland behoort) kan men ook kijken op: https://westerkwartier.groningen.nl


Er is een mooie recreatiekaart van Middag-Humsterland gemaakt met veel informatie over het gebied. Deze is verkrijgbaar bij de toeristische adressen in het gebied, maar u kunt deze ook downloaden: klik hier