Voorzieningen

Huisarts
In Aduard, Ezinge en Oldehove zijn huisartsen gevestigd. Alle huisartsen houden een apotheek bij de praktijk.

Bibliotheek
Op uw gemak een boek uitzoeken? Dat kan in de bibliotheek in Aduard of Oldehove. In Ezinge en Feerwerd komt de bibliobus langs. Garnwerd heeft een bibliotheek in de Openbare Lagere School.

Kinderopvang
In Middag-Humsterland zijn verschillende organisaties die kinderopvang verzorgen. Onder meer in Aduard, Ezinge en Oldehove.

Basisonderwijs
U treft in Middag-Humsterland een breed aanbod aan basisscholen. De scholen van diverse signatuur zijn gevestigd in Aduard (3), Ezinge, Garnwerd, Kommerzijl en Oldehove (3). Meer informatie is te vinden op de websites van de gemeenten Het Hoogeland en Westerkwartier.

Voortgezet onderwijs
In de directe omgeving van Middag-Humsterland zijn scholen voor voortgezet onderwijs gevestigd: het Gomaruscollege in Zuidhorn, het Lauwerscollege in Grijpskerk en de Groene School en het Wessel Gansfortcollege in Winsum.

Openbaar vervoer
Er rijden twee buslijnen (Lijn 35 en Lijn 36) die de dorpen onderling verbinden en die doorrijden naar Groningen, Winsum of Zuidhorn. In Winsum en Zuidhorn zijn treinstations met verbindingen naar Groningen en Leeuwarden (geldt alleen voor Zuidhorn). Kijk voor meer informatie op www.ov9292.nl.

Regiotaxi
U kunt ook gebruik maken van de Regiotaxi. Deze taxi brengt u van deur tot deur. U kunt tot één uur voordat u vertrekt, reserveren. Voor de dorpen in de gemeente Het Hoogeland belt u 0900 0911. Meer informatie kunt u vinden op www.regiotaxinoordgroningen.nl. Voor de dorpen in de gemeente Westerkwartier belt u 0900 1422. Meer informatie is te vinden op www.taxi-nuis.nl.