Op woensdag 24 juli, zaterdag 17 augustus en zaterdag 21 september slaan Museum Wierdenland in Ezinge en de Allersmaborg de handen ineen door een arrangement aan te bieden. Tijdens het bezoek aan het museum en de borg ligt de nadruk op de landschappelijke en cultuurhistorische relatie tussen Ezinge en de Allersmaborg.

Het programma begint om 13.00 uur met koffie en thee in Museum Wierdenland. Om 13.30 uur start daar een rondleiding en wordt een korte film vertoond. Om 14.15 uur gaan we op de fiets of met de auto naar de kerk voor een korte uitleg over de rol die de heren in Groningen hadden bij de oprichting van de vele kerken. Ook is hier de kerkbank te bezichtigen die speciaal voor de Allersma’s is gemaakt. Om 14.45 uur vervolgen we onze tocht naar de Allersmaborg waar om 15.00 uur de thee met vers gebak klaarstaat. Om 15.30 start hier de rondleiding in en om de borg. Om 16.30 uur is de afsluiting.

Het programma loopt van 13.00 tot 16.30 uur. Kosten bedragen € 12,50 per persoon. Dit is inclusief bezoek aan het museum en de borg, koffie of thee en gebak. Opgave is verplicht en kan via boekingen@wierdenland.nl.

Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10, Ezinge
Tel: (0594) 62 15 24
info@wierdenland.nl
www.wierdenland.nl