Het Paddepoelsterbrug-comité heeft op zaterdag 23 november ongeveer een 150 passanten kunnen overzetten, waaronder toch nog verrassend veel Pieterpadwandelaars, die niet op de hoogte waren dat er geen brug meer was….. deze wandelaars waren wel héél tevreden over ons aanbod.

De locatie was in dit geval heel bijzonder omdat men in de directe omgeving bezig is om alle 85-jarige populieren, over een afstand van 1,5 km langs het Van Starkenborghkanaal / Platvoetpad te verwijderen (nieuwe aanplant volgt aansluitend). De veerboot-gebruikers konden in de tent genieten van koffie, thee, koek, pepernoten, soep en allerlei soorten fris. Muzikale aankleding werd door Marietta Rust uit Garnwerd verzorgd, die daarvoor het Paddepoelster-lied ten gehore bracht wat uit volle borst werd meegezongen.

Het kernteam van het Paddepoelsterbrug-comité (Stephan en Baudien Bauman) keek s’avonds dan ook met een goed gevoel terug op een geslaagde en zonnige dag, waarbij hun dank uitging naar alle medewerkers en met name ook aan de schipper van het Gronings Veer.

Voor een filmpje vanuit een drone over de veerpont-dag bij de Paddepoelsterbrug klik hier.

Inmiddels ook weer veel aandacht in Den Haag voor de Paddepoelsterbrug. In willekeurige volgorde hebben D66, GroenLinks, CU en de PvdA maandag bij de minister tijdens de bespreking van de infrastructuur plannen aangedrongen op snel herstel van de brugverbinding.