De musea in Middag-Humsterland zijn weer open; weliswaar met beperking en binnen de richtlijnen van de RIVM.

Museum Wierdenland in Ezinge is weer open op de gebruikelijke tijden. Naast de vaste collectie is er vanaf 27 juni de tentoonstelling “Langs de Oude Riet” te zien. Men dient zich tevoren aan te melden via een formulier, zie: www.wierdenland.nl

De activiteiten van het Kloostermuseum St Bernardushof in Aduard zijn tijdelijk verplaatst naar de Abdijkerk, omdat in het museumgebouw aan de Hofstraat de anderhalve meter afstand niet te handhaven is. Openstelling is vooralsnog alleen op vrijdag, zaterdag en zondag, tussen 13:00 en 17:00 uur. Voor een bezoek dient u zich tevoren aan te melden. U kunt dat doen via de website: www.kloostermuseumaduard.nl

Bezoekerscentrum Wierdendorp Niehove, gevestigd in de kerk van Niehove is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Hier is een permanente expositie over de historie van het wierdendorp en de naaste omgeving. Men hoeft zich niet tevoren aan te melden; wel voldoende afstand houden bij het betreden van en verblijf in de kerk. Zie verder: www.kerkniehove.nl/bezoekerscentrum