Het is druk in Middag-Humsterland deze zomer: veel mensen vieren vakantie in eigen land en Noord-Groningen is daarbij populair. Ook veel inwoners blijven deze zomermaanden in de streek en maken wandelingen en fietstochtjes in de omgeving. En het Reitdiepveer vaart weer, waardoor leuke rondjes te maken zijn (zie: www.reitdiepveer.nl).

Naast de bekende horecavoorzieningen in de regio zijn er (alleen deze zomer) twee nieuwe plekken in de buurt bijgekomen waar je iets kunt eten en drinken:

  • Foodtruck ‘Heet brood’ op Camping Reitdiep (bij de brug Roodehaan): koffie/taart, bier, hapjes, 3 gangendiners op inschrijving. Soms zijn er live optredens en Tai Chi workshops door campinggasten. Ze zijn open van donderdag tot en met zondag, van 11.00- plm. 21.00 uur ’s avonds. Voor het actuele menu, het programma en reserveringen zie www.facebook.com/heetbrood en www.instagram.com/heetbrood
  • De Allersmaborg in Ezinge: daar kan je op het terras of in het Koetshuis terecht voor koffie/thee/taart of een broodje, van vrijdag tot en met zondag, 10.30-17.30 uur, zie www.allersmaborg.nl.  Een prachtig en rustig plekje voor rustzoekers!