In een paginagroot artikel heeft De Streekkrant eind augustus aandacht besteed aan nationaal landschap Middag-Humsterland en de toeristische aantrekkingskracht die er van uit gaat. Het blijkt dat er deze zomer veel toeristen naar dit bijzondere gebied komen. Pareltjes als Niehove, Ezinge en Garnwerd, uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland of daarvoor genomineerd, zijn hierbij zeker publiekstrekkers, maar ook de corona-crisis leidt er toe dat veel mensen hun vakantie in Nederland doorbrengen en dus onbekende oorden gaan verkennen of juist dichtbij huis op pad gaan. De Werkgroep Regiomarketing mikt niet op massatoerisme, maar juist op de recreant met belangstelling voor de natuur en historie van dit “oudste cultuurlandschap van West Europa”.

Het volledige artikel is te lezen via https://destreekkrant.nu/toeristen-zijn-welkom-maar-we-willen-niet-het-giethoorn-van-groningen-worden/

In dit artikel komen een aantal leden van de Werkgroep Regiomarketing aan het woord, maar de Werkgroep kent meer leden. De volledige samenstelling is: Annemieke Grimbergen (Niehove), Jeannette Hullegie (Aduarderzijl), Fokko Leutscher (Garnwerd), Janet Postema (Niehove), Leonie van Putten (Aduard), Emmeke Schurink (Garnwerd) en Lex van Wijngaarden (Niehove). De Werkgroep wordt ondersteund vanuit de Gebiedscoöperatie Westerkwartier in de persoon van Monique Schaminee.