Onlangs is er een bijzondere CD uitgebracht: “Het Water Zag”. Hierop staan tien liedjes over het Reitdiep, geschreven door Kees Langejan en uitgevoerd door verschillende Groninger muzikanten. De nummers staan in een volgorde die vanuit de stad Groningen naar Zoutkamp voert. Het Reitdiep is een bijzondere rivier met veel geschiedenis, ook al omdat het eeuwenlang de enige verbinding tussen de stad Groningen en de zee was. In de liedjes worden bijzondere locaties langs het Reitdiep bezongen. De uitvoering door verschillende muzikanten maakt dat de CD zeer afwisselend is. Meewerkende muzikanten zijn o.a. José  Timmer, Jeroen Jongsma, Rob Vlaar, Marietta Rust, Christel Elshout, Berti Kooistra, Hans van Reyswoud, de band Gharp, Martin Noorda, Piet Bijma en Joop Nolles. De CD is prachtig vormgegeven door Arie Jekel en bevat een los tekstboekje.

Voor een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=yeVpnMmwZ6M.

De liedjes van de CD zijn ook opgenomen in een klein boekwerkje dat een fietsroute tussen de stad Groningen en Zoutkamp bevat. De route van 36 km slingert rond het Reitdiep en door Middag-Humsterland. De liedjes zijn via een QR-code op een mobiel te beluisteren. Natuurlijk zijn de teksten afgedrukt in het boekje, waarin de route in woord- en kaartvorm wordt beschreven. Musea, campings en horecagelegenheden langs de route worden vermeld. 

Het is niet noodzakelijk om in de stad Groningen te starten; de route kan overal worden opgepakt en ook in tegengestelde richting worden verreden. 

De CD kost € 10 (excl.verzendkosten) en het boekwerkje met 24 pagina’s kost € 5 (excl. verzendkosten).

Te bestellen via: https://marikesj.nl/contact