Foto: Geziena Roorda & Sikke Piet Oosterhoff, Trientje de Groot & Jannes Oosterhoff, 4 juni 1947


Tot 15 augustus is in Museum Wierdenland in Ezinge de mini-tentoonstelling Ja, ik wil! te zien. De expositie toont 80 trouwfoto’s die gemaakt zijn voor de deur van het voormalige gemeentehuis van Ezinge. Het dorp was tot 1989 een eigen gemeente en daar is maar liefst 1066 keer getrouwd.

Natasja Bennink en Onno Broeksma, de huidige bewoners van het gemeentehuis, deden begin 2020 een oproep voor oude trouwfoto’s. Boven verwachting stroomden de meest mooie en bijzondere foto’s binnen: per mail, per post en mensen kwamen zelfs persoonlijk langs met hun fotoalbum. De foto’s tonen een kijkje door de jaren heen in wat voor velen de mooiste dag van hun leven was.

Een opmerkelijke foto is die van de broers Oosterhoff. Hoewel trouwen meestal een gelegenheid is voor twee personen, dachten de broers daar anders over. Zij trouwden namelijk tegelijkertijd, zoals te zien is op hun trouwfoto waar ze samen met hun beide bruiden opstaan.

Tentoonstelling Ja, ik wil! 26 juni t/m 15 augustus 2021
Museum Wierdenland Van Swinderenweg 10, Ezinge
www.wierdenland.nl

Foto: Janny Rienks en Jacob Mossel, 19 juli 1962