Museum Wierdenland heeft in 2023 een recordaantal bezoekers ontvangen. Maar liefst 16000 mensen wisten afgelopen jaar het museum in het pittoreske Ezinge te vinden.

Elise van Ditmars, directeur: “We zijn blij en trots, want dit is bijna een verdubbeling van het aantal bezoekers in vergelijking met de voorgaande jaren. Sterker nog: nooit eerder in de geschiedenis van het museum zijn er zoveel bezoekers in een jaar geweest.”

Wat bij heeft gedragen aan dit succes is de tentoonstelling over Matthijs Röling die de eerste helft van 2023 te zien was in Wierdenland. Het museum zet in op publiektrekkers in de winter. Zo is onlangs de tentoonstelling ‘Kloeke kerken van De Ploeg’ geopend. Behalve een ander tentoonstellingsbeleid, ontvangt het museum ook meer schoolgroepen en wordt er veel aandacht besteed aan de PR.

Van Ditmars: “Met onze 80 vrijwilligers zijn we eigenlijk een grote familie en de bezoekers ervaren die goede sfeer gelukkig ook zo. Museum Wierdenland is gewoon het gezelligste museum van Groningen.”

Foto: ‘Wierdenlanders’ en Matthijs Röling