Evenals twee jaar geleden organiseert de Werkgroep Gastvrij Middag-Humsterland ook dit jaar weer een THEMA-AVOND voor iedereen die betrokken is bij cultuur, recreatie en toerisme in ons nationale landschap.

Naast het uitwisselen van informatie over ontwikkelingen op het gebied van cultuur, recreatie en toerisme in Middag-Humsterland en in de gemeente Westerkwartier, willen we ons vooral richten op het jubileumweekend eind mei 2025. Volgend jaar is het twintig jaar geleden dat Middag-Humsterland de status van Nationaal Landschap kreeg en dat willen we vieren met een weekend vol activiteiten onder het motto: Middag-Humsterland: monumentaal landschap

Graag willen we met jullie in gesprek om te bekijken hoe we dit weekend verder handen voeten kunnen geven. Gedacht wordt aan het weekend van 17-18 mei of 24-25 mei 2025 (nader te bepalen) met een heel gevarieerd programma. Denk aan:

  • bezoek aan de vele monumenten in ons gebied
  • tentoonstellingen in de musea en bezoekerscentra
  • lezingen en films over (de dorpen in) ons nationale landschap
  • muziek en theater in de kerken, café’s en dorpshuizen
  • begeleide wandelingen en fietstochten
  • openstelling van ateliers
  • bezoek aan agrarische bedrijven
  • enz.

Het zou heel mooi zijn als er veel interessante ideeën naar voren komen en er ook een aantal mensen zijn die hier de schouders onder willen zetten. Er is al een eerste projectopzet geschreven die je kan vinden op onze website www.middaghumsterland.info

De toegang is vrij. Wel graag aanmelden via: gastvrij.middaghumsterland@gmail.com. Daarbij graag vermelden: naam, adres en evt. organisatie/onderneming.

Wanneer: dinsdag 12 maart 2024  –  20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Waar: Huis van het Dorp  –  Nieuwestreek 33  –  Ezinge